tirsdag 26. februar 2013

Nok ein enkel kjole, i silkegarn!

Kjolen er kanskje enkel, men supersøt er den likevel!

Eg var så heldig at eg blei valgt ut til å prøvestrikke eit garn for jentene som har sida Tibialia, og på sensomaren kom det eit nøste med Lorna's Lace Honor i fargen Liliac dumpande ned i posten. Garnet består av 70% alpakka og 30 % silke, og ja, det er faktisk silkemjukt!  Men ting tar tid, så det tok si tid før det blei laga noko av det, eg måtte litt i tenkeboksen. Eg endte opp med denne søte kjolen:

Søte marihøneknappar

Mønster: Super Simple Baby Tunic
Garn: Lorna's Lace Honor
Pinne: nr. 4
Størrelse: 6-12 mnd.

Garnmengde: vil tippe ca 70 g
Garnet var godt å strikke med, og resultatet er kjempemjukt og deilig! Det einaste negative eg syns om garnet er prisen, for det er ein del dyrare enn garn er normalt kjøpar. Men slik er det vel med ein så eksklusiv kombinasjon :) Det går jo til små prosjekter! 

Av garnnøstet på 100 g blei det ein litan rest av dette prosjektet og den måtte eg sjølvsagt utnytte, men resultatet av det får dykk vente litt på ;)


9 kommentarer:

 1. Nydelige! Den ville eg hatt te min onge :) hilsen mari

  SvarSlett
 2. Så fin! Kor mykje garn brukte du på den størrelsen?

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk takk :) Nøstet var 100g, og eg hadde ein litan slump igjen, så eg vil tippe eg brukte rundt 70 gram eg. I alle fall mindre enn 100 gram :)

   Slett
 3. Kjempe fin kjole. Har du oppskrifta på norsk? Og kunne tenkt deg å delt den? Jeg har lyst at min mor skal strikke den. Hun kan ikke engelsk, og jeg skjønner meg ikke på strikkeoppskrifter. Mvh Marita

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marita,
   Jeg strikker ofte engelske oppskrifter og oversetter de derfor ikke, da jeg har lært meg å strikke etter de på engelsk. Det er i grunn nokså lett. Et lite tips er å bruke oversettelsen engelsk/norsk strikkeuttrykk som ligger på strikkeoppskrift.com (http://www.strikkeoppskrift.com/engelske-ord-og-uttrykk). Det er også bare å sende meg en mail (strikkexpressen@gmail.com) hvis du står fast :)
   Lykke til!

   Slett
 4. Kjempe søt tunika:) Har vært inne å prøvd å oversette, men er veldig dårlig på det:( Har du en norsk oppskrift du vil dele ?

  Mvh. Jeanett

  SvarSlett

Eg blir kjempeglad om du legg igjen ein liten hilsen :)