mandag 26. oktober 2015

Omslagsbukse

Jentene i Paelas har ein tendens til å lage mønstre som får det til å klø litt ekstra i strikkepinnene. Og omslagsbuksen er intet unntak. Mens eg var i Peru, nærmare bestemt i Cusco, fann eg ein liten butikk som solgte klede lagd av alpakka. Det viste seg at dei også solgte litt garn av merke Indiecita DK som er laga av baby alpakka, noko som gjer garnet supermjukt! 4 nøster fekk blitt med meg heim den dagen. Men eg visste ikkje heilt kva eg sko laga av dei, heilt til eg såg omslagsbuksa på Paelas.com. Gartjukkelsen passa og eg hadde faktisk rette pinnar med meg også! Flax, med tanke på at eg kun har med nokre få pinnar.

Mjuke deilige nøster frå Peru
Omslagsbuksa var veldig morosam å strikke, og litt annleis enn andre brukser eg har strikka. Denne strikkes flatt i eit stykke, for så å bli sydd saman. Eg lurte litt underveis på om det kunne vera riktig, for det spg litt merkelig ut til tider syns eg, men den blei som den skulle til slutt:

Før montering
Etter montering
Når buksa var ferdig montert knota eg først litt med korleis snora skulle festast, men det gjekk seg til det også. I tillegg til å feste snora, hekla eg også to små hemper. Fingerhekla vel og merke, for heklenål har eg sjølvsagt glømt å ta med meg på reise, men det funka det også, og det er godt gamle kunster også kan komme til nytte! 

Baksida
Strikket snor og hemper i siden og midt bak

Buksa blei utrolig nydelig syns eg, all ære til dei flinke Paelas-jentene som har laga denne oppskrifta! Og garnet eg valgte gjorde at buksa blei silkemjuk og deilig! Det passa verkelig godt til oppskrifta. Dette er definitivt ei av mine favorittbukser, og eg ser for meg at det vil bli ein del av desse framover. Perfekte til barselgåve!
Mønster: Omslagsbukse
Nettside: Paelas.com
Garn: Indiecita DK
Pinne: 3,5
Størrelse: 3-6 mnd
Garnforbruk: ca 2,5 nøster

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Eg blir kjempeglad om du legg igjen ein liten hilsen :)