søndag 21. september 2014

Sommerlig Clover Earflap Hat(s)

I somar fekk eg heilt dilla på Clover Earflap Hat, og den eine etter den andre lua blei til. Alle blei strikka i balndingsgarn av ull og bomull. Perfekt somarstrikk! Denne lua er blitt ein storfavoritt å stikke, den er jo både gøy å lage og helt nydelig! Samtlige av luene blei strikke i garn som er noko tjukkare enn oppskrifta seier, slik at eg strikka ein mindre størrelse enn kva eg håpte sluttresultatet skulle bli. Det funka veldig fint! Felles for alle luene var at eg kun hadde eit nøste til disposisjon. 

Lua er, som sagt tidligare i eit anna blogginnlegg, veldig enkel å strikke og veldig godt forlart i oppskrifta. Så sjølv om oppskrifta er på engelsk, bør det fullt vera mulig å strikke sjølv for dei som ikkje er så veldig fan av engelske oppskrifter. 

Update per 23.november:
Eg glemte heilt å fortelle at desse luene, i motsetning til den første lua med denne oppskrifta, blei strikka rundt og rundt. Måten eg gjorde dette på va å legge opp to mindre masker, ei på starten og ei på slutten av omgangen. Du droppar då å strikke første og siste maske i diagrammet, og strikkar kun det resterande av diagrammet. Alternativt kan du legge opp 3 mindre masker og kun strikke dei 12 maskene som skal repeteres, men eg syns det var greit å strikke ei vrang manske fyrst og sist, men det er smak og behag! 

Mønster: Clover Earflap Hat
Pinne: nr. 3

Lue i rosa:
Garn: Ull/bomull av Mor Aase
Størrelse: 0-3 mnd, virkelig størrelse 6mnd+
Garnmengde: 37g

Lue i Orange:
Garn: Lerke frå Dalegarn
Størrelse: 3-6 mnd, virkelig størrelse 6-12 mnd
Garnmengde: 45g

Lue i sjøgrønn:
Garn: Lerke frå Dalegarn
Størrelse: 3-6 mnd, virkelig størrelse 6-12mnd
Garnmengde: 45g

Lue i grå:
Garn: Duo frå Sandnesgarn
Størrelse: 0-3 mnd, virkelig størrelse ca 6 mnd
Garnmengde: 35g

Ps. nå har eg egen facebookside, følg meg gjerne (Strikkexpressen), se knapp til høyre!

6 kommentarer:

 1. Så nydelige luer! Fint å få se de i så mange ulike farger:) Ønsker deg en fin strikkesøndag:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for det! :) Hehe, det har blitt ein del fargar i det siste, og det blir nok fleire også! ;)

   Slett
 2. Så fine de ble :) Og det er vel ofte sånn med engelske oppskrifter, at de er så grundig forklart at det ikke gjør noe at de er på "fremmedspråk".

  Jeg vet ikke om jeg har sagt det før, men jeg liker det nye designet ditt - det blir lettere å fokusere på teksten og ikke minst bildene, og det er jo dem jeg kommer for å se :)

  SvarSlett

Eg blir kjempeglad om du legg igjen ein liten hilsen :)