onsdag 18. januar 2012

Fanakofte; evighetsprosjektet

Hugsar dykk det store prosjektet som eg snakka om at eg strikka på i haust? Det var ei julegåve/bursdagsgåve så eg kunne ikkje visa det på bloggen. På nyåret gløymde eg det litt ut, men NÅ kjem endeleg bilete av prosjektet og det var ei...FANAKOFTE! Og ikkje nok med det, den er strikka i tynn alpakka og tynne pinnar, så det tok nesten heile hausten. Det var stunder der eg var så lei heile kofta at eg ville blekke ho ut av vindauget, men ho overlevde frustrasjonen min :P Og her er resultatet:

Eg er veldig fornøgd med resultatet, men aldri igjen!
Då må det isåfall vera med tjukkare garn og pinnar :P

Mønster: Fanakofte smal modell frå Til fjells (sandnesgarn)
Garn: Alpakka mini
Pinne: nr. 2,5 og 3
Tid brukt: ein halv evigheit!
Det var mamma som var den heldige mottakaren, og eg trur ho fallt i god smak der :) Men det manglar knappar som dykk ser på bilete, men det fekk ho i oppgåve å finne sjølv. 

15 kommentarer:

 1. Oi oi, så fin! Fana-mønsteret gjør seg veldig bra med tynnere pinner, men som du sier, det tar fort ei halv evighet... Supert at du fullførte! Det er det nok ikke alle som hadde gjort...

  SvarSlett
  Svar
  1. Måtte nesten fullføre, ellers så hadde eg ikkje hatt julegåve til mamma ;)

   Slett
 2. Råflott! Skjønner godt at dette er evighetsprosjekt! kunne muligens vurdert å strikke en med tykke garn og tykkere pinner.. em. nei ikke enda;) Tipper det er en stk glad og fornøyd mamma som bærer denne med stolthet! Du er flink:))

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! :) D ville nok gått fortare om eg hadde hatt litt tjukkare garn og pinnar ja, og det hjalp jo ikkje på at eg måtte rekke opp ein heile del...

   Men mamma er fornøgd og då er alt bra :)

   Slett
 3. Virkelig en flott gave! Jeg har lyst å strikke fanakofte i kaunigarn, inspirert av frøken snupp. Men når jeg faktisk kommer i gang? Vel, kanskje jeg skal få unna et annet evighetsprosjekt først.. så da er det vel bare å strikke videre på Still lighten min *ta seg sammen* ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Hehe, blir ofte slik, vanskeleg å kome i gong! Spesielt når ein veit på førehand at det kjem til å ta laaaang tid :P Derfor er mi neste jakke no på vesentlig tjukkare pinnar og garn, fantastisk! :D

   Slett
 4. Kjempeflott ble den! Har selv slitt meg gjennom ei fanakofte etter samme mønsteret, jeg brukte babyull og også en halv evighet... Men fint blir det :) Riktig god helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! :) Eg suns han var verd strevet, men tvilar på eg kjem til å gjenta det ;) Ha ei fin helg! :)

   Slett
 5. Oi! For et prosjekt! Den ble utrolig fin da, selv om den tok lang lang tid ;)

  SvarSlett
 6. Du inspirerer som vanlig! For en flott jakke :D Heldige mamman din!

  SvarSlett
 7. Kjempefin Fanakofte - Godt jobba!
  Jeg holder på med et lignende strikkeprosjekt selv og kan kjenne meg litt igjen i forhold til tidvis oppgitthet kombinert med glad entusiasme. Hurra for strikkegleden =)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ingenting slår følelsen ein sit igjen med etter å ha fullført eit slikt prosjekt :) Men eg følar at litt oppgittheit nesten høyrar heime i strikkinga, du kjem ikkje forutan, men det ordnar seg alltid til slutt :P Lykke til med prosjektet ditt :)

   Slett
 8. Så fint! En sån vill jag göra!

  SvarSlett

Eg blir kjempeglad om du legg igjen ein liten hilsen :)